Polonya Türkiye Platformu (PolandTurkey)

 

12-15 Ekim 2015 tarihlerinde Polonya’da düzenlenen “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Avrupa Kongresi (European Congress of SMEs)” sırasında, Türk ve Polonyalı KOBİ'ler arasında işbirliklerinin kurulması amacını taşıyan Mutabakat Zaptı, KOSGEB ile Polonya Muadil Kurumu PARP (Polonya İşletme Geliştirme Ajansı) arasında imzalanmıştır.

KOSGEB Heyeti, Polonya Programı kapsamında Türkiye ve Polonya arasında KOBİ’ler alanında gerçekleştirilecek işbirliğine ilişkin temaslarda bulunmuş ve  Katowice Sanayi ve Ticaret Odası, Türk Polonya Ticaret Odası, Polonya Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Bu gündem çerçevesinde, iki ülke KOBİ’lerinin işbirliklerini arttırmak amacıyla karşılıklı iş gezileri düzenlenmesi, ortak projelerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler düzenlenmesi, yatırım imkanlarının araştırılması konusunda işbirlikleri yapılmasına karar verilmiştir. Bu amaç doğrultusunda, atılan somut adımlardan bir tanesi de “Polonya Türkiye Platformu”ndan karşıklı fayda sağlanması yönündedir.

2009 yılında Polonya – Türkiye Ticaret Odasının desteğiyle kurulan PolandTurkey.com servisi, platform olarak her iki ülkenin Girişimcileri arasındaki kontakt bilgileri ile sektörel haberler üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Portal, yedi yıllık deneyimi ile işletmelerin beklentileri baz alınarak, istenen branşlardaki potansiyel iş partnerlerinin aranmasını sağlayan bir araç geliştirmiştir.

PolandTurkey.com internet platformu sayesinde Türk ve de Polonyalı Girişimciler arasında iş yapmak çok daha kolay hale gelmektedir. Pazarda uzun zamandır aktif, Türk ve Polonyalı firmalar arasındaki iş birliği için efektik bir araç olan, her iki ülkenin girişimcileri tarafından olumlu karşılanan bir platform olmaktadır.

İş partneri bulma zamanını ve iş riskini azaltma, yeni bir pazara girerken oluşan masrafların azaltılması ve etkili bir şekilde rekabetin yükseltilmesi gibi konular, PolandTurkey.com hizmetlerinden faydalananlar için sağlanan avantajları içermektedir.

PolandTurkey.com platformu Türk Girişimcilere Polonya’daki en güncel ekonomi ve hukuk haberlerini iletirken aynı şekilde Polonyalı Girişimcilere de Türkiye’deki en güncel ekonomi ve de hukuk haberlerini iletmektedir. Yeni Pazar içerisinde etkin bir hale gelmenin anahtarı olarak ve de her iki ülkeden firmaların olduğu veri tabanını paylaşan sistemi ile Kullanıcıların istedikleri İş Partneri veya ürünleri bulmasını ve de kendi ürün ve hizmetlerini sergilemesini son derece kullanıcı dostu bir sistem ile sağlamaktadır.

İş risklerini azaltmak için hukuk ve ekonomi gazetelerinden alınan haberleri Girişimcilere iletmenin yanı sıra Polonya ve Türkiye’deki tüm büyük odalar ile çalışarak sektör ile ilgili tüm gelişmeler düzenli olarak takip edilmektedir.

Güvenli Ticaret Sertifikası

Polonya – Türkiye Ticaret Odası ile ortak çalışarak Girişimciler için hazırlanan Güvenli Ticaret Sertifikası sayesinde girilecek olan pazardan, potansiyel İş Partnerinin seçilmesine kadar olan tüm işlemlerin yapılması sağlanmaktadır.

Sertifikayı edinen ortaklar portalın bir çok farklı özelliğine erişebilmekte, Polonya Ticaret Odalarına gönderilen teklifleri eklenme imkanına sahip olmakta ve Polonya içersindeki tüm ticari işlem güvenlikleri sağlanmaktadır.

Sertifikalı portal üyeleri Polonya’daki fuar ve ticaret organizasyonları için lojistik desteğe sahip olmaktadırlar.

PolandTurkey platformu ortakları listesinde Ekonomi ve Ticaret Odalarının yanı sıra çok sayıda Organize Sanayi bölgesi bulunmaktadır. Bu ortaklar içersinde Portala bağlı fırmalar veya firma ile Müşteri arasındaki mal ve hizmete dayalı ticari işlemleri hızlandıran, Polonya’daki en büyük Sanayi Odaları bulunmaktadır.

PolandTurkey.com sertifikayı edinen üyeleri için pazar analizi yapmak, İş Ortağının güvenilirliğini onaylamak, ticari anlaşmalardaki pazarlıklar için yardımcı olmak, ürün için lokasyon ve strateji belirlemede önerilerde bulunmak, lojistik destek vermek ve de ödeme işlemlerinin tamamlanması konusunda yardımcı olmak gibi bir çok misyonu yüklenmektedir.

Polonya’da iş yapmak isteyen tüm firmalar için ayrıntlı bilgi: www.polandturkey.com